top of page
  • Drukkerij Coloma

Coloma kleurt uw drukwerk groen

In 2021 brengen we bij Coloma economie en ecologie weer eens stapje dichter bij elkaar door onze activiteiten te centraliseren, door resoluut te blijven recycleren en door onze groene energie zelf te genereren. Ook al heeft uw drukwerk alle kleuren, het blijft altijd groen.Alles onder één dak

We centraliseren dit jaar onze productie en administratie in één locatie in Zemst. Eén locatie betekent dat we veel minder moeten verwarmen en verlichten. Bovendien moeten we geen transporten meer organiseren tussen onze locaties en kunnen alle leveringen in één depot gebeuren. Daar kleurt ons bedrijf al een stuk groener van.


Op Google Maps kan je goed zien dat het dak van onze productiehal vol zonnepanelen ligt
Het dak van onze productiehal vol zonnepanelen

Groene stroom van het huis

Coloma genereert haar eigen groene stroom. Op het dak van onze productiehal in Zemst ligt een zonnepanelenpark van 3500m². De groene stroom gaat onmiddellijk van het dak naar de machines op de vloer. In het weekend werken we niet, maar dan delen we onze groene stroom met iedereen. De elektriciteit uit de zonnepanelen op ons dak zijn echt een geschenk uit de hemel waar heel de buurt groener van wordt.
Recycleren voor gevorderden

Bij de productie van drukwerk valt er al eens een snipper. De tijd dat men die snippers in grote ovens verbrandde ligt gelukkig al even achter ons. Net zoals bij jou thuis, recycleren we ons oud papier. Anders dan thuis worden in de drukkerij het papier en het karton nog eens van elkaar gescheiden. Bovendien is ook niet elke soort papier geschikt voor recyclage. Die houden we er dan minutieus van tussen. Voor groen drukwerk (en prachtig nieuw recyclagepapier) gaan we graag net dat tikkeltje verder.Bij Coloma springen we zuinig om met onze grondstoffen en zetten we ook dit jaar in op hernieuwbare materialen en groene energie. Je kan bij ons je drukwerk bestellen in alle kleuren, maar groen is toch steeds de basiskleur van al onze producten.

96 views0 comments

Recent Posts

See All

Коментарі


Функцію коментування вимкнено.
bottom of page